Portal Electric - Forum
Electricieni :: Firme electrice ::  Magazin electrice :: Anunturi ::  Stiri ::  Top site uri electrice
Download ::  Forum electric :: Revista InfoElectrica ::  Reclama pe site :: Licitatii  :: Chat
Prima pagina ::  Legislatie :: Scheme electrice :: Referate ::Informatii utile :: Newsletter :: Adauga la favorite (Ctrl+D) :: Contact

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

probleme in tabloul electric.
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Portal Electric Forum Index -> Softuri , programe utile
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Fri Aug 10, 2012 11:24 am    Post subject: probleme in tabloul Reply with quote

Salutare tuturor.As avea nevoie de putin ajutor si stiu ca pe acest forum sunt persoane care au pregatirea si experienta de care eu duc lipsa.Deci care e problema:
M-am mutat de curand intr-o casa si nici bine ce am intrat au inceput problemele(electrice)
In tabloul electric am urmatoarea conficuratie:
1 sig.automata generala=15A
2 diferentialul=40A
3 sig.automata 25A in bucatarie(3prize)
4 sig.automata 16A in bucatarie(3prize)
5 sig.automata 16A toate prizele din casa(12)
6 sig automata 10A iluminat toata casa.
Generalul sare singur.fara consumatori puternici porniti sau consum excesiv si mai am si un cablu de impamantare care de cate ori il leg in tablou sare siguranta(asta desi nu am nimic in priza.
Cam asta e de inceput,cel putin pana mai trece un pic timpul si mai descoper cate ceva.
Orice sugestie sau orice sfat e binevenit.Va multumesc.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Trisina George
Moderator


Joined: 17 Mar 2009
Posts: 324
Location: Constanta

PostPosted: Fri Aug 10, 2012 11:42 am    Post subject: diferentiala pe gene Reply with quote

Incearca si fa o mica schimbare:
-siguranta generala de 15A mut-o in locul celei de 25A si invers.
-diferentialul de 40A ?
si ce curent diferential are?
10mA, 30mA sau 300mA
trifazica sau monofazica ?
sigurante de valoarea asta am vazut numai tetrapolare la 40A/30mA in care legai 3 faze si nulul.
Se poate sa fie diferentiala pe general.
Daca generala e trifazica atunci nu mai poti face schimbarea decat sa cumperi altele.
-generala o pui de 25A si cealalta de 25A de la prize o schimbi cu 16A
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Marin Colceag
Membru activ


Joined: 26 Jul 2010
Posts: 55
Location: Corabia, jud. Olt

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 8:56 am    Post subject: Re: probleme in tabl Reply with quote

SUGESTIE!
Chemati un electrician care sa va verifice toata instalatia si sa va rezolve problemele.
Back to top
View user's profile Send private message
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 10:14 am    Post subject: schimbare sigurante Reply with quote

Pai m-am gandit si eu sa schimb sig.generala cu una de 25A,cat prveste diferentialul este monofazic de 30mA.Adevarul e ca si eu m-am mirat cand am vazut un diferential de 40A,dar in mare,aici cam au dreptate.Bucataria este echipata cu plita vitroceramica si cu toate celelalte utilitati se cam ridica puterea.Ce nu inteleg de ce este generalul asa de mic.Cablurile in toata casa sunt de 1,5 cu exceptia unei sigurante de la prize bucatarie care are cablu de 4.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Trisina George
Moderator


Joined: 17 Mar 2009
Posts: 324
Location: Constanta

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 3:45 pm    Post subject: Probabil ca instalat Reply with quote

N-are cum sa fie de 1,5 in toata casa,ci doar pe iluminat.
La prize se pune de 2,5 mmp, cu sig. de 16A pe conductor FY si cu 20A pe cablu CYY(F).
Pt FY 4mmp de pune sig de 20A, sau de 25A pt CYY(F).
La cea de 40A/30mA e cam ciudat.
Ce putere are plita aia?
40A poate duce un cablu CYY(F)3x10mmp sua 3xFY 16mmp.
Daca e chiar puterea asta, ar trebui sa ai siguranta generala de 50A.
Atentie daca cablul e mai mic de 10mmp atunci siguranta aia e pusa degeaba ca nu va proteja coloana respectiva si risti sa iei foc. Probabil ca instalatia au facut-o rigipsarii. (electro-zugravii)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
mr marinel
Moderator


Joined: 28 Apr 2007
Posts: 93
Location: Bucuresti

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 5:21 pm    Post subject: inst. electrice la u Reply with quote

Nu vreau sa descurajez pe nimeni DAR! Am fost cu ceva timp in urma (10 ani) sa contractez executia instalatiilor electrice sanitare si termice intr-un bloc ANL(investitie privata) pana sa ajung sa discut cu antreprenorul am reusit sa-mi bag nasul si sa vad constat ce s-a mai executat pe acolo!Instalatii care sunt facute sa tina 3 zile cu aia de alaltaieri.

Incontinuare am prins lucrarea pentru inst. electrice la un pret minimal. Initial am crezut ca electricianul dinaintea mea la pacalit pe antreprenor dar surpriza dupa ce am executat instalatiile pe un palier dandu-ne toata silinta sa iasa ca ,,de poza" a venit antreprenorul s-a uitat a zambit cu admiratie DAR doar atat a spus sa-i facem socoteala la ce am executat si sa plecam acasa si sa facem instalatii cui om vrea noi ca pe el il aducem in sapa de lemn.

De aceea sfatuiesc pe toata lumea contractati-va apartamentele din blocuri investitie privata la GRI. Instalatiile si finisajele incercati sa vi le faceti cu o echipa recomandata de o autoritate de autorizare in domniu sau cel putin de alta persoana care a beneficiat de servicile respectivei echipe. Veti avea instalatii si finisaje mai ieftine si corect executate.

Antreprenorul e antreprenor. I-i este mai aproape maieul decat camasa.

Sa vedeti ce instalatii au acasa la ei difereiti antreprenori.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
mr marinel
Moderator


Joined: 28 Apr 2007
Posts: 93
Location: Bucuresti

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 5:25 pm    Post subject: inseamna ca este o r Reply with quote

Asta nu inseamna ca este o regula mai sunt si exceptii de care as fi bucuros sa aud ca ati avut parte.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
alexa radu
Membru activ


Joined: 27 Jan 2010
Posts: 45
Location: vaslui

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 9:38 am    Post subject: diferentialul de 40A Reply with quote

siguranta generala de 25A( protectie la suparasarcina si scurtcircuit) trebuie sa fie inseriata cu diferentialul de 40A ( care protejeaza [b:71a0f0d303] numai[/b:71a0f0d303] la un curent rezidual )..[/b]
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Trisina George
Moderator


Joined: 17 Mar 2009
Posts: 324
Location: Constanta

PostPosted: Mon Aug 13, 2012 7:25 am    Post subject: in monofazat poate d Reply with quote

In trifazat trebuie inseriat, dar in monofazat poate deconecta si la suprasarcina. Totusi mi se pare mult prea mare.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 4:30 pm    Post subject: cablu de 1,5 Reply with quote

In final am schimbat sig.de intrare cu una de 25A,si cat priveste cablurile,chiar sunt toate de 1,5 in afara de o priza care cred ca ar trebui sa fie de forta care e de 4.Cat priveste plita are o putere 5800W(asta la putere maxima).Nu stiu denumirile de cabluri dar pot spune ca toate cablurile sunt de Cu pline(adica dintr-o singura sarma)si sunt independente unul de altul(adica nu este ca la un prelungitor 3 in 1)Sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun.Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 4:35 pm    Post subject: soft de proiectare Reply with quote

Stie cineva daca exista vreun soft pentru proiectarea si calculul unei instalatii electrice?Multumesc.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Trisina George
Moderator


Joined: 17 Mar 2009
Posts: 324
Location: Constanta

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 8:50 pm    Post subject: ambele softuri sunt Reply with quote

Da
Ca soft este "ECODIAL" pt. aparataj Schneider sau "SIMARIS" pt. aparataj Siemens.
Dar sa fiu sincer eu nu am baza in aceste softuri care au un mod diferit de calcul fata de normativele noastre. De retinut ca ambele softuri sunt free.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Trisina George
Moderator


Joined: 17 Mar 2009
Posts: 324
Location: Constanta

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 9:00 pm    Post subject: 6mmp cablu CYY-F sau Reply with quote

La 5800W trebuie sa ai un consum de 25A.
Deci ca protectie trebuie sa pui o siguranta de 32A, in nici un caz de 40A.
Sectiunea coloanei va fi cel putin 6mmp cablu CYY-F sau 10 mmp conductor FY.
Pentru cei necredinciosi pot consulta normativul I7 din orice an.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Wed Aug 15, 2012 10:23 pm    Post subject: instalatie Reply with quote

Multumesc de sfat.Pana la urma crd ca o sa schimb tot tabloul.Mai complicat e cu cablurile,pe care cred ca pana la urma le las asa.Poate schimbam tot dar inca nu e timpul de curatenie generala.Multam de sprijin.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
ceogeo
Membru nou


Joined: 09 Aug 2012
Posts: 6
Location: Madrid,Spania

PostPosted: Sat Aug 18, 2012 11:26 am    Post subject: topicul poate fi ste Reply with quote

Multumesc tuturor pentru ajutor,in final am rezolvat-o.
Topicul poate fi sters.Salutari si ne mai auzim.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Portal Electric Forum Index -> Softuri , programe utile All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Pagina de start ::  Pentru webmasteri ::  Link exchange ::  Baner exchange ::  Votul tau conteaza ::  Concurs ::  Recomanda unui prieten ::  Cursuri electricieni ::  Relaxare
© www.PortalElectric.Ro. Toate drepturile rezervate.  Design by EA
TopSite.1or1.Info - Mai mult decat un top - Monitor de trafic pentru site ul tau! top site uri
 by 1or1.info